مجله اینترنتی کهلیک مجله ای برای تمامی سلیقه ها (سبک زندگی، سرگرمی، سلامتی، آشپزی، گردشگری، علمی، آموزشی و ...)

مواد سرطانزا؟! حتمابخوانید

۱۳۹۵/۰۸/۲۰ 576 بازدید
مواد سرطانزا؟! حتمابخوانید
کد مطلب : 362855

آیا می دانید در شیر پاستوریزه فقط 2% چربی حذف شده و بجای هزینه پاستوریزاسیون و استرلیزاسیون ماده نگهدارنده بنزوات سدیم زده می شود که خطر ناک و سرطان زا است.

آیا می دانید در شیر استرلیزه که امکان نگهداری 6 ماهه در خارج از یخچال دارد غلظت بنزوات سدیم بیشتر است.

آیا می دانید در ماکارونی 20 % گلوتن صنعتی استفاده می شود که سرطان زاست. و در بسیاری کارخانه ها نان خشک کپک زده بجای آرد در ماکارونی استفاده می شود و ماکارونی یبوست زاست.

آیا می دانید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانسهای علمی به عنوان سم کبد معرفی می شود.

آیا می دانید در نان باگت برای متخلخل شدن از پودرهای بکینگ یا جوش شیرین زیاد استفاده می شود که در گمرکها با علامت مرگ وارد می شود.
نان ها مصرفی بدلیل فاقد سبوس بودن از مهمترین قسمت ریز مغذی که گروه ویتامینهای (ب) می باشند محرومند و نان باگت بدترین نانهاست.

آیا می دانید ساندیس ها نوشابه ها بیسکویت ها کیکها و ... با قندهای مصنوعی چون ساخارین که 1000 برابر شیرین تر از قند معمولی است ساخته می شود که دشمن کبد و کلیه می باشد.

آیا می دانید رنگهای افزودنی در نوشابه ها، ساندیس ها، کیکها، آدامسها، و ... همه سرطان زا هستند.

آیا می دانید ماده مخدر بنام COLA (پپسی کولا، کوکا کولا و ...) در اکثر نوشابه ها وجود دارد که کافئین و کارامل از این دست هستند.

آیا می دانید گوشت مرغ و ماهی که متاسفانه سفارش بسیاری از پزشکان است بلغم زاست و موجب سکته و تومورهای مختلف می گردند.

آیا می دانید گوشت مرغ و ماهی پرورشی با هورمونها هستند که عوارض متعدد به بار می آورند.

آیا می دانیدسرکه های صنعتی از اسید استیک محلول در آب بعلاوه اسانسها و رنگها هستند که همگی بسیار مضرند.

آیا می دانید قیمت روغن های مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود 12 الی 15 هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار 900 الی 800 تومان است که از یک کیلو تخم آفتاب گردان ارزانتر است.

آیا می دانید بیشتر محتوای روغن های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگا های نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و ... می شود که کشنده است.

آیا می دانید جهت براق شدن خیار گلخانه ای از روغن مالی استفاده و خیار گلخانه ای بدلیل ندیدن نور خورشید سرطان زا و خطرناک اند.

آیا می دانید موز بجای هوای گرم جنوب در گلخانه های شهرهای مختلف از جمله شهر های شمالی آن هم توسط کاربیت در ظرف چند روز بطور انبوه به عمل می آید و موجب تولید مرض است و موز یبوست زاست

آیا می دانید در اکثر کارخانه های آبلیمو های صنعتی حتی یک عدد لیمو هم وارد نمی شود و آب لیمو صنعتی از «آب کاه» بعلاوه برخی اسانسها و جوهر نمک تولید می شود که همین امر موجب ته نشین نشدن محتوای آب لیمو می باشد.

آیا می دانید کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه ای نفت و در برخی کشورها فضولات انسانی تولید می شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماریهای ایسکمیک قلبی می شود و شعار «کره مارگارین (گیاهی) دوست قلب شما» فریب افکار عمومیست.

آیا می دانید نوشابه موجب آسیب دیدگی سلولهای کبدی، بیقراری، نا منظمی ضربان قلب به علت وجود بنزوات سدیم و کافئین می شود.

آیا می دانید گاز CO2 موجود در نوشابه سبب پوکی استخوان می شود. فسفر و اسید فسفریک آن رقیب کلسیم سطح استخوان و موجب نرمی استخوان می شود. یک عدد نوشابه به اندازه شش بشقاب برنج چاق کننده است و ضرر شربتهای کارخانه ای مشابه «سن ایچ» کمتر از نوشابه نیست.

آیا می دانید مواد قندی موجود در نوشابه موجب پوسیدگی دندانها می شود (دندان شکسته داخل نوشابه پس از 7 ساعت حل می شود)

آیا می دانید سس مایونز حاوی حاوی مواد نگهدارنده (سربات پتاسیم و بنزوات سدیم) است که سرطان زا هستند.

آیا می دانید سس مایونز از همه غذا ها مضرتز برای صدمه به پوست و جوش صورت است.

آیا می دانید پفک بر اساس تحقیقات علمی انجام شده در کشور انگلستان موجب عقیمی و ناباروری در کودکان می گردد.

آیا می دانید پفک حاوی تارترازین (ماده قرمز و نارنجی رنگ) سبب اختلالات رفتاری و اظطراب و پرخاشگری و عصبیت در اطفال می شود.

آیا می دانید پنیر پفک اغلب پنیر تلخ (پنیر فاسد)و گندیده تاریخ مصرف گذشته می باشد. چسبندگی پفک بر اساس تحقیقات تا 7 بار مسواک هم تمیز نمی شود وموجب بی اشتهایی می شود. آمار مصرف پفک در ایران روزانه هر نفر 2 عدد می باشد.

آیا می دانید برنج پر مصرفترین اقلام سفره امروز ایرانیان سودا زاست و موجب غلظت خون می شود. برنج یبوست زاست که یبوست مادر همه بیماریهاست. برنج موجب انسداد عروقی، سنگ صفرا و سنگ کلیه می شود. خوردن برنج موجب تیرگی پوست می شود.

آیا می دانید چای سیاه موجب کم خونی، آریتمی قلبی، اختلالات گوارشی، چروکیدگی پوست و ریزش مو می شود.

آیا می دانید شکر سفید برای کبد مضر و موجب به هم خوردن متابولیسم سلولهای کبدی و مواد رنگبر قند و شکر هم مضر می باشد.

آیا می دانید قند و شکر تفاله های باقیمانده چغندر قند و نیشکر است که مواد ارزشمند آن گرفته شده به دامها داده می شود.

آیا می دانید روش ذبح مرغها سبب ترشح هورمون استرس در بافتهای آنها می شود که مضر است.

آیا می دانید به مرغها آنتی بیوتیک های متنوع و متعددی خورانده می شود که درصد بروز و شیوع عفونتهای میکروبی مصرف کنندگان را بالا می بر. مرغهای ماشینی بر اساس تحقیقات فرانسوی ها بدلیل محرومیت از آفتاب بسیار مضرند.

آیا می دانید اسیدهای چرب ترانس در چیپس پس از حرارت مکرر سرطان زاست.

آیا می دانید کلیه تن های ماهی ها، کنسروها، کمپوتها، سرکه، آبلیمو و آبغوره های کارخانه ای، رب کارخانه ای، بستنی ها، شکلاتها، کاکائوها، بیسکویتها و اقلام غذایی کارخانه ای و بسته بندی بدلائل متعدد مضر، سرطان زا و کشنده هستند.

آیا می دانید ظروف استیل سرب در داخل غذا می نماید که سرطان زاست، ظروف تفلون به دلیل تخریب لایه های تفلون سرطان زاست.

آیا می دانید ظروف آلومینیوم موجب کم خونی، آلزایمر، ضعف اعصاب و لرزش دست می شوندو ظروف لعاب دار حاوی ترکیب سرب بوده و سرطان زاست. ظروف زود پز، تندپز، مایکروویو و دستگاه های داغ کننده برقی همگی مضرند.

آیا می دانید مسواک پلاستیکی رایج موجب از بین رفتن مینای دندان و خمیر حاوی فلوراید موجی پوسیدگی دندان می شود.



14 غذای سرطان‌ زا که هر روز مصرف می کنید

احتمالا فکر کردن به اینکه آیا غذایی که شما روزانه مصرف میکنید دارای مواد سرطان زا است یا نه موضوعی نیست که ذهن شما را هر روز درگیر کند، اما تقریبا عامل سرطان 5/1 میلیون نفر در سال گذشته همین مواد غذایی شناخته شده است. شاید زمان آن رسیده باشد که به این مسئله فکر کنیم که چه چیزی در غذاهای ما هست که عامل سرطان این جمعیت کثیر شده است. در اینجا تعددای از غذا ها را که احتمالا در طول روزمصرف میکنید و در بردارنده مواد سرطان زا و عامل اصلی ابتلا به آن هستند ذکر شده است. با شبگار همراه شوید و البته نترسید، رژیم غذایی را خیلی ساده می توان تغییر داد. شاید هم از دسته­ی کسانی باشید که این حرف­ها را قبول ندارند! انتخاب با شماست.

bigstock-Microwave-popcorn-25540439



پاپکورن هایی که در مایکرویو آماده می شوند

هیچ وقت فکر نخواهید کرد که این بسته های کوچک پاپ­ک,رن که به راحتی فقط در عرض چند دقیقه گذاشتن در ماکروفر آماده میشوند برای سلامتی شما بسیار خطرناکند. پوشش داخلی این بسته ها دارای مواد شیمیایی است که طبق نظر محققان عامل اصلی سرطان کبد، لوزالمعده و عامل اصلی ناباروری و تومور هستند. همچنین مواد افزودنی به کار برده در این ذرت ها ماده شیمیایی است که با نام diacetyl شناخته شده که از عوامل اصلی سرطان ریه است.

bigstock-Sliced-Blue-Citric-Fruit-7069538



2. میوه های غیر ارگانیک

میوه هایی که به شیوه غیر ارگانیک تولید میشوند آلوده به مواد سمی دفع آفات و کودهای شیمیایی هستند. سیب از جمله میوه هایی است که بیشترین میزان مواد سمی را دربردارد حدود 98% انواع سیب غیر ارگانیک حامل مواد سمی هستند. از جمله میوه هایی که 90% پسمانده های سموم دفع آفات در آنها باقی میماندمیتوان از پرتقال، انگور و توت فرنگی نام برد. شستن این میوه های غیر ارگانیک به طور کامل سموم آن را از بین نمیبرد چرا که سموم دفع آفات به همان اندازه که برای حشرات و آفات خطرناک هستند برای انسان هم مضرند.

bigstock-Two-natural-tomatoes-popping-o-25639721



کنسرو گوجه فرنگی

در واقع بیشتر مواد غذایی کنسرو شده نگران کننده هستند به این علت که پوشش داخلی قوطی های کنسرو از ماده شمییایی با عنوان bisphenol-A ویا BPA ساخته شده است. مطالعات روی این ترکیب شیمیایی نشان میدهد که این ماده باعث ناباروری، سکته قلبی و بیماریهای قلبی است. گوجه فرنگی به علت خاصیت اسیدی بالای آن به طور خطرناکی با بقیه میوه­ها متفاوت است . اسید بالایی این میوه باعث میشود که ماده شیمیایی BPA از پوشش داخل قوطی کنسرو وارد گوجه فرنگی شود و میزان این ماده شیمیایی به طور قابل ملاحظه ای در این کنسرو بیشتر است و باید از دادن این ماده غذایی به کودکان جدا اجتناب کرد.

bigstock-Italian-prosciutto-cured-pork-47086465



4– گوشت­های فرآوری شده

این ماده غذایی دارای تنوع زیادی است و تنها شامل سوسیس، ژامبون و هات داگ نمیشوند. تمام گوشتهای فراوری شده دربردارنده میزان زیادی مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند و از این رو حامل مقدار زیادی سدیم نیترات میباشند که باعث میشود همیشه تازه و خوش آیند به نظر بیایند اما مصرف روزانه آنها از جمله عوامل اصلی سرطان است.

bigstock-Pink-Salmon-37552435









5- ماهی‌های پرورشی

با وجود اینکه ماهی از جمله سالمترین مواد غدایی شناخته شده است اما نوع پرورش آن از آن جمله مواد غذایی است که باید از آن پرهیز کرد. ماهی‌های پرورشی با مواد مصنوعی و شیمیایی و انواع آنتی بیوتیکها و سموم تغذیه میشوند که با مصرف آها وارد چرخه غذایی انسان میشوند.

bigstock-Open-Bag-of-Potato-Chips-7466339



6- چیپس سیب‌زمینی

چیپس سیب‌زمینی علاوه بر در برداشتن میزان زیادی روغن ترانس و سدیم فراوان، شامل حجم زیادی طعم دهنده‌ها و رنگ‌های مصنوعی، نگهدارنده های شیمیایی است. چیپس در دمای بسیار بالا سرخ میشود تا ترد شود اما همین دمای بالا باعث میشود تا مواد به آکریلامید تبدیل شده که از عوامل سرطان زا است و در سیگار نیز وجود دارد.

bigstock-Spoon-Of-Olive-Oil-974537



7- روغن ‌های هیدروژنه

بهتر است نخست به این مطلب اشاره شود که تمام روغن‌های هیدروژنه از دانه های روغنی گرفته می‌شود بنابراین تمام روغنهای هیدروژنه روغن‌های گیاهی هستند. روغنهای گیاهی را نمی‌توان به صورت طبیعی استخراج کرد مانند آنچه در مورد کره های حیوانی انجام می‌شود بلکه باید به صورت شیمیایی گرفته شوند و برای اینکه مورد پسند و سلیقه مصرف‌کنندگان قرار بگیرد اغلب گندزدایی و رنگ می‌شوند. تمام روغن‌های گیاهی شامل امگا6 اسید چرب هستند. میزان زیاد امگا 6 در بدن باعث مشکلات زیادی در سلامت فرد می‌شود ازجمله سکته قلبی و شمار زیادی از سرطان من جمله سرطان پوست. بدن انسان احتیاج به تعادل مناسبی بین امگا 6 و امگا 3 دارد، پس تلاش کنید مقداری امگا 3 هر روز مصرف کنید. می‌توان میزان امگا 3 بدن را با مصرف گوشت تازه ماهی‌های دریایی و یا گوشت قرمز ارگانیک و یا حتی مکمل‌های غذایی مشخص و مطمئن برآورده کرد. روغن‌های هیدروژنه معمولا برای غذاهای فراوری شده استفاده می‌شوند تا ظاهر آنها را خوشایند و تازه نشان دهند. روغن‌های هیدروژنه بر روی ساختار غشا ء سلولی بدن را تاثیر بسیار خطرناکی میگذارد که از عوامل ابتلا به انواع سرطان است.

bigstock-Bottles-Of-Soft-Drinks-On-A-Ma-556813431



نوشابه‌های گازدار
هیچ تعجبی ندارد که نوشابه‌های گازدار با حجم زیاد شکر، رنگهای خوراکی مصنوعی و مواد شیمیایی چون mythylimidazole -4 (4-MI) به عنوان عامل سرطان شناخته شده‌اند. این نوشیدنیها با اسیدی کردن بدن انسان سلولهای سرطانی را رشد و تقویت می‌کنند.

bigstock-Flour-969252



9- آرد سفید تصفیه شده

آرد سفید تصفیه شده در بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده استفاده می‌شود. آرد سفید به میزان زیادی گلیسیرین دارد که به میزان زیادی قند خون بدن را بالا می‌برد و مسفقیما باعث دیابت می‌گردد. آرد سفید همچنین دارای حجم زیادی کربوهیدرات است که باعث سرطان سینه در زنان می‌شود.

shutterstock_12046510



مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی
اینگونه مواد غذایی که به اصطلاح GMO’s ((Genetically modified organisms خوانده می‌شوند. این مواد شیمیایی باعث ناهنجاری در جنین و همچنین افزاینده رشد تومور در حیوانات تحت آزمایش شده است. متاسقانه بیشتر حبوبات از جمله گندم و ذرت از طریق این روش پرورش داده می‌شوند. GMO’s نباید در برچسب‌های مواد غذایی لیست شود بنابراین به دنبال مواد غذایی باشید که روی برچسب آن نوشته شده فاقد اصلاحات ژنتیکی(GMO’s).





11- شکر تصفیه شده (همین شکرِ سفیدِ خودمان)

قند و شکر تصفیه شده نه تنها به عنوان افزایش دهنده انسولین شناخته شده است، بلکه یکی از مهمترین غذاها برای رشد سلول‌هل سرطانی است. سلولهای سرطانی برای تکثیر شدن ترجیح می‌دهند از شیرین کنندهایی همچون شهد ذرت و شهد میوه(فروکتوز) تغذیه شوند. دلیل آن این است که فروکتوزها از طریق سلولهای سرطانی به سرعت و به آسانی متابولیز می‌شوند، به این علت است که چرا شربت ذرت سرشار از فروکتوز به عنوان بدترین خطر سرطانزا در نظر گرفته شده است. از آنجا که تمامی کیکها، شکلاتها، نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها، سس‌ها و بسیاری دیگرمواد غذایی مورد پسند مردم سرشار از شکر تصفیه شده و فروکتوز هستند این مسئله علت شیوع سرطان در قرن اخیر را توجیح می‌کند.





شیرین‌کننده‌های مصنوعی
بیشتر افراد از شیرین‌کننده‌های مصنوعی به دلیل کاهش وزن و یا اینکه مبتلا به دیابت هستند استفاده میکنند. مشکل اصلی این است که مطالعات بسیار انجام شده در این مسئله نشان داده است که کسانی که از شیرین کننده‌های مصنوعی در قهوه و یا نوشابه‌های رژیمی استفاده میکنند در واقع بیشتر وزن اضافه می‌کنند. لازم به ذکر است که این شیرین‌کننده‌ها توانایی بدن را در نظارت به میزان مصرف کالری در بدن مهار میکند بنابراین یدن احساس نیاز و طلب بیشتری برای دریافت قند دارد و ما قبلا ذکر کردیم که چگونه قند زیاد می‌تواند عامل سرطان باشد. شواهد زیادی نشان می‌دهد که مواد شیمیایی نشکیل دهنده این شیرین‌کننده‌ها به خسوس اسپارتام، برای یدن سمی و کشنده هستند.

bigstock-Set-Of-Stamps-48433781

هرگونه ماده غذایی با برچسب رژیمی
غذاهای رژیمی از جمله مواد غذایی منجمد غذاهای آماده با عنوان غذاهای رژیمی و یا کم‌چرب، همچون نوشابه های رژیمی به طور کلی دربردارنده اسپارتام (همان شیرین‌کنند مصنوعی) هستند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که اسپارتام باعث بسیاری از بیماریها و امراض از جمله سرطان، نقص‌های مادرزادی و مشکلات قلبی می‌شود.

غذاهایی که به شدت شور،ترش و یا دودی شده‌اند
این مواد غذایی باعث ایجاد میزان بالایی سرطان معده و روده می‌شوند.



در جدیدترین تحقیقی که در سوئد بر بیش از نیم میلیون نفر در اروپا انجام گردیده است نتایج جالبی حاصل گردید.

در این مطالعه مشخص شد: میزان ریسک ابتلاء به سرطان به ازای هر میلی مول در لیتر در مردان 5% و در زنان 11% افرایش یافته است.
و ارتباط قوی افزایش قند با سرطانهای کبد، کیسه صفرا و مثانه مشاهده گردید.البته جالب توجه است که افزایش قند خون با افرایش میران سرطان پروستات ارتباطی ندارد .این مطالعه بر روی 550000 نفر از کشورهای سوئد، نروژ، اتریش که توسط 79000 نفر معاینه شدند و در طی 10 سال مطالعه و پی گیری موارد، 30000 نفر دچار سرطان شده بودند.
گرچه به نظر میرسد موارد دیگری هم می تواند در ایجاد سرطان موثر باشد و نیاز به تحقیقات بعدی می باشد.


رخی از شربتها یی که به صورت پودر وجود دارند برای استفاده نیازی به شکر ندارند یا به اصطلاح suger free هستند و تنها اندکی از این پودر می تواند ۱.۵لیتر آب را شیرین کند.
این امر به این علت است که در این شربتها کریستالهای ریز ساخارین که ۳۰۰ برابر از شکر شیرین تر اند وجود دارند.
آیا شنیده اید که ساخارین می تواند سرطانزا باشد (این امر بر روی موشها مثبت بوده است.)ساخارین درجه شیرینی آن 300 برابر قند معمولی است و توسط افراد دیابتی و آنهایی که رژیم غذایی دارند مصرف می‌شود. البته ثابت شده که موشها را به سرطان مبتلا می‌کند.
آسپاراتام حدود 200 برابر از قند معمولی شیرین‌تر است و در حال حاضر در ساختن بیش از 3000 نوع فراوده غذایی یا دارویی بکار می‌رود.
آلیتام نخستین بار در سال 1979 ساخته شد. شیرینی آن در حدود 2000 برابر قند معمولی است اگر این قند مجوز کار بگیرد مصرف اعجاب انگیز پیدا می‌کند.
بنا بر این تا می توانید از مصرف اینگونه مواد خودداری کنید.
ساخارین اولین قند مصنوعی بود که به طور تصادفی توسط شیمیدانی به نام فالبرگ، هنگامی که وی روی یک ماده نگهدارنده غذایی جدید کار می‌کرد، کشف شد. در طی جنگ جهانی دوم به دلیل کوپنی شدن شکر میزان مصرف ساخارین افزایش پیدا کرد و تا سال 1917 ساخارین در آمریکا و بعد از آن در اروپا نیز استفاده شد.

در سال 1960 نتایج تحقیقات نشان داد که ساخارین در موش سبب ایجاد سرطان می‌شود. نتایج تحقیقات بعدی تایید کننده افزایش بروز سرطان مثانه در موش‌ها بود و پس از آن FDA مصرف آن را محدود نمود و در سال 1977 مصرف آن در کانادا نیز ممنوع شد. ولی نتایج تحقیقات بعدی ایجاد سرطان در انسان را به اثبات نرساندساخارین 300 برابر شیرین‌تر از شکر بوده و بر خلاف شکر کالری کمی داشته و سبب افزایش قند خون نمی‌شود. تولید ساخارین آسان بوده، در مقابل حرارت پایدار می‌باشد. ولی بزرگترین عیب آن، نقشش در ایجاد سرطان مثانه در موش است. منتهی در انسان از نظر کارسینوژنیسیته (سرطان‌زایی) بی‌خطر تشخیص داده شده است. ولی طبق دستور FDA در آمریکا کلیه ترکیبات حاوی ساخارین باید داری هشدار فوق باشند که این ترکیب حاوی ساخارین بوده و در موش‌های آزمایشگاهی سبب سرطان می‌شود علت ایجاد سرطان در موش، واکنش شیمیایی ایجاد شده با ترکیبات خاص موجود در ادرار موش است. ولی ادرار انسان فاقد این ترکیبات است. به دلیل ایجاد سرطان مثانه در مادر و جنین در حیوانات آزمایشگاهی بهتر است زنان در دوران بارداری از آن مصرف نکنند
آسپارتام
دومین قند مصنوعی بود که در سال 1965 توسط شیمیدانی به نام جیمز شالتر کشف گردید. مصرف آسپارتام در سال 1981 توسط FDA تایید و پس از آن در سال 1996 در کلیه نوشابه‌ها و غذاهایی مانند شربت ها، سس، سالاد و بعضی از تنقلات استفاده شد
آسپارتام 180 تا 200 برابر شیرین‌تر از شکر بوده و تولید آن آسان است. ولی در برابر حرارت پایدار نبوده و در اثر حرارت دیدن، خاصیت شیرینی خود را از دست می‌دهد. آسپارتام در مقادیر زیاد در موش تومور مغزی ایجاد می‌کند، ولی در لیست کارسینوژن‌های انسانی قرار ندارد. مصرف مقادیر متوسط آسپارتام در دوران بارداری ایمن می‌باشد
با این حال آسپارتام دارای عوارض بسیار زیادی است که مصرف آن را محدود می‌نماید از جمله: حملات پانیک که یک عارضه شایع ناشی از مسمومیت با این قند است، تشنج، صرع، گیجی، میگرن، سردرد شدید، از دست دادن حافظه، اختلالات تکلم به صورت تکلم بریده بریده، بی‌حسی انتهاها، خستگی مزمن، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری، فوبیا (ترس مرضی)، تغییرات تشخیصی واضح، تاکیکاردی، واکنش‌های آسمی، درد قفسه سینه، افزایش فشارخون، تهوع و استفراغ، اسهال، دردهای شکم، بلع دردناک، خارش، کهیر و سایر واکنش‌های آلرژیک، افزایش یا کاهش قند خون، اختلالات قاعدگی، اختلالات جنسی، کاهش میل جنسی در مردان، سوزش ادرار، افزایش تشنگی، افزایش وزن، ادم، نازک شدن موها، ریزش مو، درد مفاصل، تومور مغزی تایید شده در حیوانات و مرگ.
مصرف آسپارتام بیماریهای زیر را تشدید کرده یا علائم آن‌ها را تقلید می‌کند: فیبرومیالژی، آرتریت، اسکلروز مولتیپل، پارکینسون، لوپوس اریتماتو، حساسیت به مواد شیمیایی، دیابت و مشکلات ناشی از آن، آلزایمر، نقص های هنگام تولد، سندرم خستگی مزمن، لنفوم، بیماری لایم، بیماری اختلال در توجه، بیماریهای پانیک، افسردگی و سایر بیماریهای روانی.
آسه سولفام پتاسیم
سومین قند مصنوعی که در سال 1967 کشف شد آسه سولفام پتاسیم بود. مصرف آن در سال 1992 در آدامس و خشکبار و در سال 1998 در مایعات توسط FDA تایید شد. آسه سولفام ماده بی ضرری بوده و در حرارت بالا تخریب نمی شود. عمر نیمه طولانی حدود 3 تا 4 سال دارد و تاکنون گزارشی از بروز کانسر به هنگام مصرف آن داده نشده است.
• ساخارین و آسه سولفام پتاسیم بدون هضم از دستگاه گوارش عبور می‌کنند. ساخارین در بدن تجزیه نمی‌شود و با DNA واکنش نشان نمی‌دهد و در واقع فاقد دو مشخصه کارسینوژن های کلاسیک است. ولی آسپارتام در بدن به سه جزء فنیل آلانین (50%)، آسپارتیک اسید (40 %) و متانول (10%) تجزیه می‌شود.
• فنیل آلانین و آسپارتیک اسید به وسیله آنزیم‌های معده و روده متابولیزه می‌شوند، ولی متانول جهت سم زدایی به کبد منتقل می‌شود. اگر چه متانول بسیار سمی است، ولی میزان تولید آن در نتیجه مصرف آسپارتام ناچیز و حدود 10 % وزن آسپارتام مصرفی می‌باشد. لذا اثر آن در بدن قابل چشم پوشی است.
• یکی دیگر از مشکلات مصرف آسپارتام، تولید فنیل آلانین است. در افراد طبیعی فنیل آلانین به اسید آمینه تیروزین و تیروزین نیز به نوبه خود به ناقل عصبی ال ـ دوپا بدل می‌شود. ولی در افراد مبتلابه فنیل کتون اوریا (PKU) به دلیل نقص آنزیمی، فنیل آلانین به تیروزین تبدیل نشده و این اسید آمینه در بافت عصبی تجمع یافته و سبب عقب ماندگی ذهنی می‌گردد. در نتیجه مصرف تمام ترکیبات حاوی آسپارتام در بیماران مبتلا بهPKU ممنوع است. همچنین زنان باردار به دلیل امکان ابتلای جنین بهPKU باید از مصرف آسپارتام پرهیز نمایند.
سایر قندهای مصنوعی
که بعضی توسط FDA تایید شده یا به زودی تایید می‌شوند، به قرار زیرند:
• Alitame تحت بررسی FDA بوده، 2000 برابر شیرین‌تر از شکر و در مقابل حرارت مقاوم است و در محصولاتی که پخته یا تنوری می‌شوند مورد استفاده است.خاصیت سرطان‌زایی نداشته و اثرات سمی قابل ملاحظه‌یی ندارد.
• سیکلامات در سال 1937 کشف شد. 30 بار شیرین‌تر از شکر بوده و در مقابل حرارت مقاوم است.سیکلامات به صورت ترکیب با ساخارین به نسبت 10 به 1 از سال 1970 استفاده می‌شد. پس از آن به دلیل تولید سرطان مثانه در موش‌های آزمایشگاهی در آمریکا مصرف آن ممنوع شده و در حال حاضر توسطFDA تحت بررسی مجدد می‌باشد. ملح سدیم سیکلامات سبب آتروفی بیضه و کاهش میزان تستوسترون در موش‌های آزمایشگاهی و میمون‌ها می‌شود. مقدار مصرف مجاز تایید شده توسط WHO حدود kg/11 mg می‌باشد و مقدار مجاز آن در یک لیتر نوشابه گازدار mg 400 است.
• Neotame، در حال حاضر تحت بررسی FDA بوده، 5000 برابر شیرین‌تر از شکر است و ازNutra Sweet (آسپارتام) ساخته می‌شود. در مقابل حرارت پایدار بوده و چون از مشتقات آسپارتام است، حاوی مقداری فنیل آلانین می‌باشد.
• ساکارولوز، 600 برابر شیرین‌تر از شکر است و از طریق کلرینه کردن ساکارز (شکر) ایجاد می‌شود. ساکرولوز در سال 1967 کشف شد. کانادا اولین کشوری بود که مصرف آن را در سال 1991 تایید کرد. در سال 1998، FDA مصرف آن در بسیاری از محصولات غذایی تایید نمود. مصرف این قند در دیابت، سبب افزایشHbA1c در درازمدت می‌شود. ساکرولوز در حیوانات آزمایشگاهی سبب مشکلات زیادی می‌شود که عبارتند از: کوچک شدن تیموس، بزرگی کبد و کلیه، آتروفی فولیکول‌های طحال و تیموس، افزایش وزن، کاهش سرعت رشد، کاهش شمارش گلبول های قرمز، هیپرپلازی پلویس، سقط جنین، طولانی شدن زمان حاملگی، کاهش وزن جنین و جفت و اسهال.
با این وجود هیچ گونه بررسی دراز مدت در مورد اثر ساکرولوز روی انسان انجام نشده است. مصرف دراز مدت آن ممکن است سبب اثرات مزمن ایمونولوژیک و نورولوژیک شود. ساکرولوز در مقایسه با ساخارین، طعم تلخ ندارد، میزان قند خون را بالا نمی‌برد و در دمای بالا پایدار می‌باشد.
در انتها لازم به ذکر است که در ایجاد اثرات سمی دو مورد مهم می‌باشد: میزان دوز مصرفی و تماس مزمن و طولانی. به طوری که مصرف مزمن دوز کم یک ماده سمی مضر ممکن است سبب بروز اثرات مضر در طولانی مدت شود.


1 - كالباس و سوئیس متهم ردیف اول
اختلال در گوارش :
تركیبات موجود در سوسیس و كالباس اعم از روغن، ادویه و موادی كه علاوه بر گوشت و مرغ به سوسیس و كالباس اضافه می شوند، همگی روی عملكرد دستگاه گوارش تاثیر منفی می گذارند.

ابتلا به سرطان :
سوسیس و كالباس حاوی مواد افزودنی و نگه دارنده هستند. این تركیب ها باعث ایجاد رادیكال های آزاد در بدن می شوند و زمینه ساز ابتلا به سرطان هستند.

افزایش وزن :
این دو خوراكی چربی بالایی دارند. به همین دلیل مصرف آنها باعث اضافه وزن می شود.

زمینه بروز حساسیت :
ادویه و مواد نگهدارنده موجود در این خوراكی ها زمینه ساز ابتلا به حساسیت غذایی است.

2 - خمیر؛ دشمن سلیاكی ها
سلیاك :
اولین مسئله، آرد گندمی است كه خمیر را با آن تهیه می كنند. این آرد به دلیل اینكه حاوی «گلوتن» است، برای افراد مبتلا به سلیاك مثل سم است. بنابراین باید از پیتزا چشم بپوشند. اما غیر از این گروه اصلی، افراد دیگری هم هستند كه باید به دلیل وجود همین خمیر، پیتزا را با احتیاط بخورند.

ریفلاكس :
به دلیل مخمر موجود در خمیر پیتزا ممكن است افراد دچار افزایش اسید معده و ریفلاكس شوند. افرادی هم كه مبتلا به مشكلات گوارشی هستند باید در مصرف پیتزا احتیاط كنند.

حساسیت به شیر :
اگر در پخت خمیر پیتزا به جای آب از شیر استفاده كرده باشند، افراد مبتلا به حساسیت به لبنیات یا عدم تحمل لاكتوز نباید آن را مصرف كنند.

3 - دشمن فشاری ها
حساس به لبنیات :
ممكن است بدن افراد مبتلا به فشارخون به پیتزا واكنش نشان دهد.

عدم تحمل لاكتوز :
اگرچه منبع اصلی لاكتوز شیر است، نه پنیر اما پنیر هم حاوی این نوع قند است. بهتر است افراد مبتلا به عدم تحمل لاكتوز پیتزای بدون پنیر نوش جان كنند.

فشارخون بالا :
پنیر شور است. بنابراین خوردن پنیر در افراد مبتلا به فشارخون بالا باید محدود شود.

دیر هضم ها :
بعضی افراد دچار مشكل تاخیر در هضم مواد غذایی هستند. این افراد به سختی پنیر پیتزا را هضم می كنند. بنابراین بهتر است پیتزای بدون پنیر بخورند.

4 - قارچ؛ دشمن حساسیتی ها
حساسیت به قارچ :
افراد مبتلا به این مشكل با خوردن قارچ دچار واكنش های حساسیتی می شوند. بنابراین اگر به قارچ حساسیت دارید، حواس تان باشد.

اسید اوریك بالا :
اگرچه قارچ منبع پروتئینی خوبی است اما مصرف آن به میزان زیاد برای افرادی كه اسید اوریك بالا دارند، توصیه نمی شود. بنابراین پیتزای قارچ سفارش ندهید.

5 - فلفل؛ دشمن پوست و معده
زخم معده :
افراد مبتلا به زخم معده،‌ ورم معده، ریفلاكس و هر نوع مشكل گوارشی ای مانند آن باید پیتزایی مصرف كنند كه فلفل ندارد. چون باعث تحریك معده و افزایش مشكل شان می شود.

حساسیت به فلفل :
بعضی افراد به فلفل (از هر نوعی كه باشد) حساسیت دارند. بنابراین نباید فلفل مصرف كنند. به این دلیل كه كهیر و دیگر عوارض حساسیت زا در انتظارشان خواهد بود.

6 - پیاز؛ دشمن معده و ریه
جنگ معده و پیاز :
افرادی كه دچار مشكل گوارشی به ویژه زخم معده هستند، نباید پیاز به ویژه پیاز خام مصرف كنند چون تركیبات موجود در پیاز به ویژه گوگرد و آلیسین آن باعث تحریك معده و افزایش ترشح اسید معده می شوند.

جنگ نفس و پیاز :
بهتر است افراد مبتلا به تنگی نفس، كمتر پیاز مصرف كنند. به این دلیل كه تركیبات پیاز كه فرار هستند، باعث تحریك دستگاه تنفسی این افراد می شود.

7 - گوشت؛ دشمن نقرسی ها
نقرس :
اگر مبتلا به نقرس هستید، مصرف پیتزای گوشتی یا هر نوع پیتزای حاوی این ماده غذایی را فراموش كنید.

چربی بالا :
چربی خون تان را اندازه گرفته اید؟ اگر چربی خون تان بالا باشد، خوردن پیتزای گوشت با پیتزاهایی كه مقدار كمی هم گوشت قرمز دارند، مناسب نیست. چون اغلب گوشت های مصرفی در پیتزا پرچرب هستند، همین مسئله باعث افزایش چربی خون می شود.

8 - ماهی
حساسیت دریایی :
بعضی افراد به غذاهای دریایی به ویژه ماهی حساسیت دارند. بنابراین با خوردن پیتزای ماهی یا دیگر خوراك های دریایی، نشانه های حساسیت شان بروز پیدا می كند. بنابراین بهتر است این افراد خوردن این نوع پیتزا را فراموش كنند.

منبع : سیمرغ

در آخرین تحقیقات انجام شده دانشمندان با بررسی های دقیق محصولات شوینده و پرکاربرد خانگی دریافتند بسیاری از دهانشویه ها، دئودورانت ها و برخی موادغذایی از فاکتورهای مؤثر در سرطانی شدن سلول های بدن هستند.

▪ شیرین کننده های مصنوعی
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد، شیرین کننده های مصــــنوعی مانند (سایکلامیت) خطر سرطان را افزایش می دهند.
برای حل این مشکل "ساخارین " در موادغذایی به جای شیرین کننده های مصنوعی به کار برده شد، تحقیقات جدید انجام شده در خصوص عملکرد "ساخارین " در بدن نشان داد تمام محصولات حاوی ساخارین نیز سبب سرطانی شدن سلول ها می شوند.

▪ دهانشویه ها
دانشمندان در آخرین تحقیقات خود دریافتند دهانشویه های حاوی اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.
آنها بر این باورند که اتانول بافت های دهانی را در برابر مواد سرطان زا مانند سیگار، آسیب پذیر می کنند.
دانشمندان معتقدند اسـتفاده از دهانشویه ها بهتر است چند روز در میان به صورت غرغره کردن باشد و از خوردن آن خودداری شود.
افراد سیگاری و یا افرادی که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و یا ریسک فاکتورهای دیگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشویه های بدون اتانول استفاده کنند.

▪ استاتین
استاتین نوعی داروی کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طی تحقیقاتی که روی ۱۷۰ هزار نفر انجام شد، دریافتند افرادی که از داروهای حاوی استاتین در مقادیر بالا استفاده کردند ریسک فاکتورهای ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزایش پیدا کرده است.

▪ تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بیش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضری که از آنها ساطع می شود بر مغز و بافت آن تأثیر گذاشته و سبب ایجاد سلول های سرطانی می شوند.

▪ ضدعرق ها
محققان معتقدند، آلومینیوم موجود در ضدعرق ها و دئودورانت ها که "پارابن " نامیده می شود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بیش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد.
دانشمندان در نمونه های بافت های سرطانی ماده "پارابن " را یافته اند و این مسئله نشان می دهد افراد بسیاری، که ۹۹ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند در معرض مواد حاوی "پارابن " مانند مواد آرایشی بهداشتی گوناگون و موادغذایی قرار دارند.

▪ رنگ مو
دانشمندان با آزمایشاتی که روی افرادی که از رنگ مو استفاده می کنند دریافتند استفاده مکرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد.
این پژوهش ها نشان داد، افرادی که به طور مکرر از رنگ مو استفاده می کنند بیشتر در معرض موادشیمیایی مضر آن قرار می گیرند و به همان میزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزایش پیدا می کند.
منبع:jahannews.com

نویسندگی در مجله اینترنتی کهلیک برای همه آزاد است، کافیست عضو شوید و دانسته هایتان را با سایرین به اشتراک بگذارید :

برای عضویت در مجله اینترنتی کهلیک کنید

دیدگاه ها(0)

دیدگاه خود را ثبت کنید: