مجله اینترنتی کهلیک مجله ای برای تمامی سلیقه ها (سبک زندگی، سرگرمی، سلامتی، آشپزی، گردشگری، علمی، آموزشی و ...)

نکاتی قابل توجه در تهیه و نگهداری غذای نذری

۱۳۹۵/۰۷/۱۴ 178 بازدید
نکاتی قابل توجه در تهیه و نگهداری غذای نذری
کد مطلب : 357074

طاهره آزمون کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم های مذهبی در مساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام احتمال بروز بیماری های عفونی روده در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می شوند، زیاد است.

هنگام پختن غذاهای نذری ضوابط بهداشتی را رعایت کنید
وی ادامه داد: در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، امکان مسومیت های غذایی افراد در این اماکن مقدس وجود دارد به همین دلیل مواد اولیه برای تهیه وآماده سازی غذا از مواد اولیه سالم وبسته بندی شده استفاده کنید.

این کارشناس بهداشت درباره پخش نذری در ماه محرم عنوان کرد: دریافت کارت معاینه پزشکی برای آمادگی پخش نذری در محرم لازم است.

وی درباره رعایت نکات بهداشتی در احسان و نذری اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چای بهداشت فردی همچون شست و شوی دست ها را رعایت کنید و برای تهیه شربت از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردنی اظهار داشت: مواد غذایی سرخ کردنی همچون پیاز و سیب زمینی را هم به جای روغن جامد در روغن مایع مخصوص سرخ کردنی تفت دهید.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ممنوع!
وی درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزیع مواد غذایی گرم برای کاهش آسیب های احتمالی به انسان و محیط زیست از ظروف و قاشق های یک بار مصرف گیاهی و فوم دار مخصوص استفاده کنید.

آزمون در ادامه اضافه کرد: استفاده از لیوان در هنگام توزیع آب، شربت و شیر و جلوگیری از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروف نوشیدنی ها، در مراسم و دسته های عزاداری مانع بروز بیماری های عفونی در افراد می شود.

وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و افزود: تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است و به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستی وسایل و تجهیزات مشترک را جمع آوری کنید.

از فرآورده های دامی مجاز استفاده کنید
این کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداری مواد غذایی اذعان داشت: ذبح و قربانی دام در جلوی دسته های عزاداری و در محل تکایا با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط کاملا بهداشتی به گونه ای که خونابه آنها پخش نشود صورت گیرد.

آزمون ادامه داد: برای تهیه غذا از فرآورده های دامی با کشتار مجاز، بسته بندی شده، مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود و از قرار دادن مواد غذایی پخته شده در داخل یخچال خودداری کنید.

وی درباره غذاهای نذری عنوان کرد: به دلیل چربی، شوری و سنگین غذاهای نذری در خوردن زیاده روی نکنید و برای کاهش چربی و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی هنگام مصرف از لیمو، سالاد یا سبزی استفاده کنید.

زمان نگهداری غذای نذری در یخچال حداکثر 2 روز
وی درباره زمان استفاده از غذاهای نذری ابراز داشت: غذای نذری را بیش از 2 روز در یخچال نگه ندارید و در صورت امکان آن را بین خانواده های نیازمند یا آسایشگاه های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولانی، اظهار داشت: هنگام استفاده از ظروف بزرگ برای پخت و پز غذا جهت جلوگیری از بروز آلودگی، گرد و خاک و ترشحات بدن حشرات حتما این ظروف را با آب و مواد شوینده به خوبی بشویید.

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

نویسندگی در مجله اینترنتی کهلیک برای همه آزاد است، کافیست عضو شوید و دانسته هایتان را با سایرین به اشتراک بگذارید :

برای عضویت در مجله اینترنتی کهلیک کنید

دیدگاه ها(0)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

تهیه مربای توت فرنگی در منزل

طرز تهیه اشکنه ساده اما خوشمزه

آشپزی:نکاتی درباره خلال سیب‌ زمینی‌های منجمد شده

غذاها:7 نکته بهداشتی در هنگام گریل کردن

طرز تهیه کیک شکلاتی خیس

قهوه ترک اصل را در ترکیه بنوشید

آشپزی:رونمایی از دایره المعارف آشپزی

آشپزی:نوشیدنی فوق العاده برای روزهای سرد زمستانی+ دستور العمل

آشپزی:نسخه‌ای جادویی برای تهیه چیزکیک ژاپنی

پیش غذاها:طرز تهیه بورانی عدس

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر ژله ای زیبا ویژه مهمانی های افطار

دسر و شیرینی:طرز تهیه کیک زرشک

پیش غذاها:بادمجان شکم پر (شکم پاره)

پیش غذاها:نان رولی و دارچین

پیش غذاها:طرز تهیه اسنک اسفناج

پیش غذاها:طرز تهیه سالاد‌ کرفس با مرغ

غذاها:طرز تهیه نخود پلو

غذاها:اینچیلادای مرغ و پنیر ، غذایی سریع برای افطار + طرز تهیه

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر خرمای آسان ویژه افطار

دسر و شیرینی:طرز تهیه رولت موزی، لذیذ و پرانرژی ویژه سحری

دسر و شیرینی:طرز تهیه کیک برنجی لذیذ و مقوی ویژه ماه رمضان

دسر و شیرینی:طرز تهیه مینی تافی های رنگارنگ

دسر و شیرینی:دسر آبی و لیمویی درست کنید

دسر و شیرینی:طرز تهیه پودینگ سه‌ رنگ در مایکروویو

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر خوشمزه شکلات گیلاسی

چاشنی ها:پرسش و پاسخ کشکی!

تهیه مربای توت فرنگی در منزل

طرز تهیه اشکنه ساده اما خوشمزه

حذف شکر از وعده های غذایی روزانه

آشپزی:نکاتی درباره خلال سیب‌ زمینی‌های منجمد شده

غذاها:7 نکته بهداشتی در هنگام گریل کردن

طرز تهیه کیک شکلاتی خیس

یک نوشیدنی معجزه آسا و بی نظیر به نام چای!

تیرنک، بزرگترین فروشگاه اینترنتی فروش قهوه و چای

قهوه ترک اصل را در ترکیه بنوشید

آشپزی:رونمایی از دایره المعارف آشپزی

آشپزی:نوشیدنی فوق العاده برای روزهای سرد زمستانی+ دستور العمل

آشپزی:نسخه‌ای جادویی برای تهیه چیزکیک ژاپنی

پیش غذاها:طرز تهیه بورانی عدس

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر ژله ای زیبا ویژه مهمانی های افطار

دسر و شیرینی:طرز تهیه کیک زرشک

پیش غذاها:بادمجان شکم پر (شکم پاره)

پیش غذاها:نان رولی و دارچین

پیش غذاها:طرز تهیه اسنک اسفناج

پیش غذاها:طرز تهیه سالاد‌ کرفس با مرغ

غذاها:طرز تهیه نخود پلو

غذاها:اینچیلادای مرغ و پنیر ، غذایی سریع برای افطار + طرز تهیه

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش ترش‌تره

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه چاشنی بادمجان

چاشنی ها:طرز تهیه خیارشور فوری در منزل