مجله اینترنتی کهلیک مجله ای برای تمامی سلیقه ها (سبک زندگی، سرگرمی، سلامتی، آشپزی، گردشگری، علمی، آموزشی و ...)

آیا گیاهان دارویی هم عوارض دارند!؟

۱۳۹۵/۰۷/۱۰ 127 بازدید
آیا گیاهان دارویی هم عوارض دارند!؟
کد مطلب : 356252






همانطور که آگاهید طب سنتی در ایران سابقه چند هزار ساله دارد و از این رو مردم ما به شدت به این طب و داروهای گیاهی ایمان دارند. ولی مسئله ای که وجود دارد این است که عموم مردم به جای مراجعه به دکتر گیاهی به عطار رجوع میکنند و از آن بدتر گاهی اوقات افراد دست به خود درمانی میزنند. برای این که بیشتر با طب سنتی آشنا شویم و جایگاه باورهای عمومی را درباره مصارف خودسرانه و عارضه های استفاده از داروهای گیاهی بدانیم، به سراغ یک دکترای طب سنتی رفتیم و نظر وی را جویا شدیم. با ما همراه باشید.

* اخیرا مردم برای رفع مشکلات مختلف جسمی به داروهای گیاهی روی می آورند. به نظر شما علتش چیست؟
ما در زمینه طب سنتی قدمتی هفت هزار ساله داریم که نمی توانیم آن را نادیده بگیریم. با توجه به عوارضی که داروهای شیمیایی و روش های درمانی طب نوین دارد، خیلی از افراد متوجه شده اند که از روش های سنتی بهتر نتیجه می گیرند؛ این موضوع می تواند از دلایل محبوبیت طب سنتی باشد. البته این موضوع فقط مختص کشور ما نیست، در کشور های خارجی که طب سنتی بیشتر معرفی شده ، تمایل مردم به درمان های سنتی زیاد است.
* آیا گران بودن داروهای شیمیایی نمی تواند دلیل محبوبیت روش های سنتی باشد؟
ببینید بیمار حاضر است به هر قیمتی به سلامتی برسد، اما این موضوع هم بی تاثیر نیست. با این حال افراد به این نتیجه رسیده اند که می توان جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی پیدا کرد. مثلا می توان به جای آنتی بیوتیک از نعناع و آویشن استفاده کرد یا برای پیشگیری از بیماری در فصل سرد می توان از شربت عسل استفاده کرد؛ هم اکنون بخش زیادی از بودجه کشور صرف دارو و درمان می شود و نتیجه رضایت بخشی برای مردم و مسئولان ندارد، به همین خاطر است که خیلی ها به سراغ روش های قدیمی می روند.
* چرا با وجود این شناخت ها، به محض این که با بیماری جدی مواجه می شویم به سراغ دارو و درمان شیمیایی می رویم؟
کشور ما در بحث گیاهان دارویی، ظرفیت و تنوع زیادی دارد به طوری که تنوع گیاهان در کوه دنا با کل اروپا برابری می کند و این گنجینه ای ارزشمند است. در کشور های پیشرفته، درمانگاه ها یا بیمارستان هایی وجود دارد که صرفا روش های درمانی آن ها طب سنتی است. ولی ما در ایران چنین امکانی نداریم. و ای کاش پیوند بیشتری بین طب سنتی و طب مدرن برقرار باشد.
* برای استفاده از گیاهان دارویی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
مهم این است که بدانیم از این داروها چه وقت استفاده کنیم و این طور نباشد که با تجویز بعضی عطارهای بی تجربه دارو مصرف کنیم. مصرف داروی گیاهی حتما باید زیر نظر کارشناس دارویی باشد. در واقع گیاهان دارویی هم عوارض دارد. به طور مثال اگر کسی گل گاو زبان یا به لیمو را به میزان زیاد استفاده کند، دچار فشار خون پایین می شود. یا مثلا دارچین یا شیرین بیان که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد اگر بیش از حد مصرف شود، فشار خون را بالا می برد. همچنین داروهای کارخانه ای با پایه های گیاهی نیز خالص نیست و درصدی هم مواد شیمیایی دارد. بنابراین استفاده از داروهای گیاهی و ترکیب آن ها مستلزم کسب اطلاعاتی است که حتما باید با مشورت متخصص انجام گیرد به ویژه برای افرادی که بیمار هستند. برای موارد ساده تر هم، بعضی منابع مانند کتاب ها و سایت های معتبر مورد تایید پزشکان طب سنتی می تواند راهنمای خوبی باشد.
* آیا خوددرمانی در بحث طب سنتی عواقبی دارد؟
مشروط بر این که فرد اطلاعات اولیه ای داشته باشد و خط مشی ابوعلی سینا و حکمای این زمینه را در پیش بگیرد، خوددرمانی خوب است. همان طور که ابوعلی سینا، تغذیه را در اولویت قرار می دهد و می گوید با غذا خود را درمان کنید، خوددرمانی باید از آشپزخانه ها شروع شود. افراد مزاج خود را با مقداری مطالعه بشناسند و غذا را بر اساس آن تنظیم کنند. در واقع اصلاح تغذیه همان خوددرمانی است. هیچ کس با سوپ خوردن مشکلی برایش پیش نمی آید. استفاده از گیاهانی مثل نعناع و پونه و خاکشیر که از قدیم چاشنی غذا هم بوده مشکلی ندارد اما به محض این که بحث دارو و درمان مطرح شود، حتما باید از متخصص این رشته مشاوره گرفت. بعد از اصلاح تغذیه، می توان از داروی گیاهی به عنوان مکمل های سلامتی کمک گرفت نه این که دارو را محوریت قرار داد. دارو محوری چه شیمیایی و چه گیاهی اشتباه است و سبک درستی برای درمان نیست.
* آقای دکتر با توجه به این که فصل پاییز در راه است، برای کسانی که دچار حساسیت هستند چه توصیه ای دارید؟
حساسیت ها را می توان با پرهیز، درمان کرد. بدترین غذا برای فرد مبتلا به حساسیت، غذاهای سرخ شده، فست فودها و غذاهای فریز شده است. عطر و اسانس های شیمیایی و آب یخ و به طور کلی مواد غذایی که در آن مواد نگه دارنده به کار رفته حساسیت زاست و باید از استفاده از آن پرهیز شود. مصرف چای کوهی یا چای پشمی، که خاصیت گرم کننده و ضد حساسیت دارد و همچنین مصرف روزانه عسل در پیشگیری و درمان حساسیت فصلی موثر است.


منبع: زندگی آنلاین

نویسندگی در مجله اینترنتی کهلیک برای همه آزاد است، کافیست عضو شوید و دانسته هایتان را با سایرین به اشتراک بگذارید :

برای عضویت در مجله اینترنتی کهلیک کنید

دیدگاه ها(0)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش ترش‌تره

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه چاشنی بادمجان

چاشنی ها:طرز تهیه خیارشور فوری در منزل

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش قورمه سبزی

چاشنی ها:آشپزخانه اقتصادی: آموزش تهیه 8 نوع اغذیه در خانه

چاشنی ها:طرز تهیه سس مایونز خانگی

چاشنی ها:تفاوتهای غذایی ماست چکیده و معمولی

چاشنی ها:چگونه پنیر خانگی درست کنیم

چاشنی ها:از ماسک زیبایی تا میل جنسی: همه چیز درباره ماست

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه اسنک خرما

چاشنی ها:ماست خانگی درست کنیم

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش آلو

چاشنی ها:طرز تهیه خورش قیمه خلال و زرشک

چاشنی ها:طرز تهیه شور پاییزی

چاشنی ها:طرز تهیه مربای گل محمدی در خانه

چاشنی ها:طرز تهیه خورش آلو اسفناج

چاشنی ها:طرز تهیه «ترش تره»

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه خورش آلوچه با ماهی

چاشنی ها:طرز تهیه زیتون پرورده خانگی

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه مربای لیموترش

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه خورش مرغ ترش

چاشنی ها:ﺳﺎﻻﺩ ﺍﻧﺎﺭ ﻭ ﻟﺒﻮ [+عکس]

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش باقالی یا باقالی قاتوق

چاشنی ها:طرز تهیه مربای به و شربت به لیمو

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش آلو اسفناج

آشپزی:نوشیدنی فوق العاده برای روزهای سرد زمستانی+ دستور العمل

آشپزی:نسخه‌ای جادویی برای تهیه چیزکیک ژاپنی

پیش غذاها:طرز تهیه بورانی عدس

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر ژله ای زیبا ویژه مهمانی های افطار

دسر و شیرینی:طرز تهیه کیک زرشک

پیش غذاها:بادمجان شکم پر (شکم پاره)

پیش غذاها:نان رولی و دارچین

پیش غذاها:طرز تهیه اسنک اسفناج

پیش غذاها:طرز تهیه سالاد‌ کرفس با مرغ

غذاها:طرز تهیه نخود پلو

غذاها:اینچیلادای مرغ و پنیر ، غذایی سریع برای افطار + طرز تهیه

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش ترش‌تره

چاشنی ها:آموزش آشپزی: طرز تهیه چاشنی بادمجان

چاشنی ها:طرز تهیه خیارشور فوری در منزل

چاشنی ها:آموزش آشپزی / خورش قورمه سبزی

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر خرمای آسان ویژه افطار

دسر و شیرینی:طرز تهیه رولت موزی، لذیذ و پرانرژی ویژه سحری

دسر و شیرینی:طرز تهیه کیک برنجی لذیذ و مقوی ویژه ماه رمضان

دسر و شیرینی:طرز تهیه مینی تافی های رنگارنگ

دسر و شیرینی:دسر آبی و لیمویی درست کنید

دسر و شیرینی:طرز تهیه پودینگ سه‌ رنگ در مایکروویو

دسر و شیرینی:طرز تهیه دسر خوشمزه شکلات گیلاسی

دسر و شیرینی:کیک با طعم عالیِ کاپوچینو

دسر و شیرینی:دستور تهیه شیرینی مارمالادی

دسر و شیرینی:دسر خوشمزه ترایفل توت فرنگی